Kam vedou všechny cesty?

19. 07. 2018 8:49:40
Jen co jsme se zapracovali, zorientovali, vstřebali kulturní šoky a překonali všechny nesnáze, musíme přemýšlet, kam se vydáme až nám skončí pracovní smlouva. Na Sicílii zůstat rozhodně nemůžeme.

Ostrov trhá rekordy v nezaměstnanost. Kdo nemá dobré známé, tak o slušné zaměstnání nezavadí. Práce se dohazuje v prvé řadě rodině a kamarádům, potom rodilým Italům, dále jsou na řadě bílí cizinci, mezi které patříme my a nakonec ti s jinou barvou pleti. Inzerátů nabízející práci je tu jako šafránu. Je to až k neuvěření, že nám česká agentura našla práci zrovna tady.

Náš pobyt na Sicílii se neodvratně chýlí ke konci. Jsme podle aktuálního psychického rozpoložení více či méně nervózní z toho, co vše nás v brzkém budoucnu čeká. Probíráme strategii hledání práce, kde bydlet, která místa ještě po cestě navštívit, jestli budeme muset dokoupit nějaké vybavení a bez čeho se můžeme pro začátek obejít. Pro základní přežití máme naštěstí všechno s sebou. Aby to nevypadalo, že to všechno bereme s naprostým klidem tak jeden z nás je malinko vystresovaný kde najít práci a druhý z toho, jak si pronajmout byt. Nejsme ještě tak ostřílení mazáci, v tomhle roce se budeme stěhovat teprve po třetí. Každou noc trávíme už tradičně na internetu. Na jednom počítači se pročítají stránky realitních kanceláří a na druhém Lavoro.it = práce.it.

Nad rozloženou mapou jsme několik dnů přemýšleli, kam budou směřovat naše kroky. Jaká lokalita by se nám nejvíce zamlouvala. Brali jsme v úvahu procenta nezaměstnanosti, podnebí i seismickou aktivitu. Zda jet na sever do podhůří Dolomit a užívat si půl roku zimních radovánek nebo zůstat co nejvíce na jihu a mít jaro od října do února.

Vzhledem k tomu, že naše auta mají obuty letní pneumatiky a díky absenci zimního oblečení, jsme zvolili, pevně v to věříme, zlatý kompromis. Našli jsme místo, které je v subtropickém pásmu, takže nás nečekají až tak velké teplotní šoky. K moři je to jako by kamenem dohodil a víkendové váleníčko na písku není problém. Nechybí výborné spojení se světem všemi dopravními prostředky. Město, které je obklopeno přírodními rezervacemi, kde můžeme splynout s přírodou. Hory na lyžovačku jsou také nedaleko. O historii, kráse a velkoleposti není třeba se zmiňovat. V neposlední řadě také dostatek pracovních příležitostí. Žijeme v naději, že se najdou 2 místečka, kde nás budou chtít zaměstnat. Není tajemstvím, že všechny cesty a také ta naše povedou právě do Říma.

Náhradní plán samozřejmě máme. Pokud to v Římě z nějakého důvodů nevyjde, tak ještě můžeme přezout kola, koupit sněhové řetězy a s termoskou vřelého čaje jet směr Bolzano. Budeme sice muset oprášit naše znalosti němčiny, ale snad i angličtina s italštinou by mohly stačit. Jestli to všechno vyjde jak si přejeme, ukáže čas.

Autor: Veronika Trněná | čtvrtek 19.7.2018 8:49 | karma článku: 13.68 | přečteno: 466x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 18.16 | Přečteno: 406 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 578 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 15.79 | Přečteno: 471 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 978

Posledních třináct let jsem na cestách. Chvíli mým domovem bylo Rakousko, později deštivá Anglie, kterou vystřídala rozpálená Sicílie. Itálie mi učarovala natolik, že jsme tam žila s mým mužem téměř 8 let. 

Minulý rok jsme si pořídili vysněný domek na čtyřech kolech. Místo našeho pobytu je velice proměnlivé, záleží kde zrovna zaparkujeme. Někdy máme výhled na hory a jindy zase máme soukromou pláž. Momentálně je našim domovem Gruzie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...