Diskuse

GastroBarbaři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN

A propos pizza.

Jak se spočítá objem pizzy o poioměru podstavy `z` a výšce `a`?

No přece Pi.z.z.a ;-D

1 0
možnosti
VT
EN

Když jsem jednou v jedné pražské italské restauraci dostal k pizze na stůl láhev kečupu, zeptal jsem se nevěřícně: "K pizze kečup?"

Číšník opáčil: "No voni to tak lidi chtěj."

0 0
možnosti
VT

Naprosto chápu vaše rozčarování. Italové nevnucují svoje mistrovské dílo těm, kterým stačí kopie. Dají jim co chtějí, ale není to uvařeno s láskou. Vlastně s láskou ANO, ale jen s láskou pro peníze. V Itálii se vyhýbejte obloukem restauracím pro “turisty”- jsou předražené, sice se najíte, ale nepochutnáte si.

Přeji vám příjemné gurmánské zážitky, nejen při toulkách Prahou!

0 0
možnosti
VV

Opravdu hezky napsane. A diskuse taky zatim velice slusna.

Diky.

Mne vzdy potesi kdyz ctu v ceskem tisku neco o jidlea mlsnych gurmanskych jazyccich.

Zrejme to bude takovy stary dobry cesky zvyk plest si pojmy.

1 0
možnosti
VT

Děkuji! O jídle se snad nedá ani neslušně diskutovat. Co myslíte?

Kdo chce poznat opravdovou Itálii, doporučuji ať vynechá fronty u památek a tlačenice v turistických lokalitách a jde se najíst tam, kde jedí místní. Do zastrčených uliček, daleko od toho zhonu. Odnese si společně s plným žaludkem i nezapomenutelný zážitek!

0 0
možnosti
MR

Hezky napsáno a zároveň velmi osvěžující text po politice 100x jinak.

3 0
možnosti
VT

Děkuji! Obyčejný nepolitický život dokáže být velmi veselý!

1 0
možnosti

Myslím, že k družné atmosféře přispěje i sdělení, že na sýry parmezánového typu máme v ČR největší fabriku na světě.:-)

1 0
možnosti
VT

To je dobré vědět!!!

0 0
možnosti
Foto

přesně vyjadřujete i mé zkušenosti a postřehy Veroniko-karma:-)R^

0 0
možnosti
VT

Děkuji! Nejlepší je to zažít ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS